TTR PARK RUN 2018 – Primul an

Grup_PremierePasiunile in general si pasiunea pentru alergare in special rezista mai usor atunci cand reusim sa impartasim experienta noastra sau sa cream experiente frumoase impreuna cu alti pasionati.

Pe data de 3 Ianuarie 2018 in Parcul Drumul Taberei a demarat seria de antrenamente TTR PARK RUN. Asociatia Time Trial Running  impreuna cu grupul de alergare “Bucla Moghioros” au hotarat sa sustina alergari de grup din 2 in 2 saptamani, in ziua de Miercuri, de la ora 20:00. La baza acestei decizii au stat doua motive principale:

  1. relansarea alergarilor de grup din zona Bucla Drumul Taberei, respectiv Parcul Drumul Taberei, fost Moghioros
  2. nevoia unui antrenament organizat, de grup, dedicat alergatorilor din zona de Vest a capitalei

Seria  TTR PARK RUN a avut ca inspiratie antrenametele competitive TTR, desfasurate in diferite parcuri din Bucuresti, dar si Romniceanu Stairs Run (alergari cu scari).

Pentru antrenament a fost creat un traseu provocator, in lungime de 2km. Traseul denumit “3 poduri” a inclus diferenta de nivel (urcari si coborari), intoarcere in ac de par, dar si linii drepte potrivite pentru tempo si chiar pentru sprint. Antrenamentele au presupus parcurgerea a maxim 5 ture (cca 10Km). La inceputul fiecarei etape s-a realizat o lista de inscriere, la fata locului, iar la final s-a notat numarul de ture parcurs de fiecare alergator.

Am desfasurat in total 26 de etape. Ultima etapa a inclus si Premierea pe sezonul 2018.Prin prisma listelor de participare am putut realiza la final 3 clasamente:

  1. clasament pe puncte (numar de ture parcurse intr-un an) (Top 10 feminin / masculin)
  2.  clasament pe numar de participari (prezente) (Top 10 Mixt)
  3.  clasament comun PARK RUN + RSR (Top 10 Mixt)

Detalii inedite:

Numar maxim de participari: 23.

Cel mai bun punctaj comun: 40 (de prezente)

In clasamentul comun (RSR + PARK RUN), dominat de baieti au intrat si 2 fete.

 

Fiecare editie a beneficiat si de un punct de alimentare / hidratare sustinut in proportie de 90% de catre Gheorghita Cucos. Clasamentele au fost realizate de catre Cosmin Bucerzan. Le multumim pentru implicare.

De-alungul anului alergatorii au fost supusi si alte provocari in afara de efortul alergarii, cum ar fi: traseu inundat dupa ploi torentiale, traseu blocat si deviat, datorita (nu din cauza) lucrarilor in parc, temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate (drept pentru care pentru o perioada ora de start a fost 21.00). O parte dintre alergari au fost efectuate chiar pe “Bucla Drumul Taberei”.

Apreciem efortul tuturor, constanta in participari a unei parti a alergatorilor, prezenta alergatorilor din alte cartiere si mai ales voia buna a fiecaruia intalnita la fiecare editie.

Vom continua cu aceeasi energie si in 2019. Pastram coordonatele. singura schimbare fiind denumirea: TTR PARK RUN Drumul Taberei”.

Anuntam totodata extinderea conceptului de “park run”. Din 8 Ianuarie 2019 va asteptam si la seria TTR PARK RUN Tineretului, in parcul Tineretului (traseul din jurul lacului). La final de an vom realiza si un top comun bazat de numar de ture parcurs in total in cadrul celor 2 serii de antrenamente.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *