TTR MOS NICOLAE (TTR 110) – Trei poduri

FinishCe poate fi mai minunat ca, dupa o zi obositoare la munca, sa alergi in comania prietenilor intr-un parc luminat ca in povesti ? Da, pe scurt  Time Trial Running a revenit Joi, 7 Decembrie in parcul Moghioros la 10 luni de la editia precedenta. Desi de data aceasta nu a fost zapada, nici ora tarzie si nici frigul nu i-au impiedicat pe cei aproape 30 de alergatori, de la cei mici la cei mari, sa participe la aceasta tura care deja devine traditionala.

La TTR MOS NICOLAE  traseul a fost unul nou, surpriza, astfel ca dupa ce s-au strans alergatorii, a fost nevoie de o tura de recunoastere. Personal, venisem nitel cu inima indoita intrucat stiam ca parcul e mic si ca sunt multe turnante care pot fi neplacute mai ales celor care vor sa alerge mai cu viteza, dar dupa parcurgerea traseului de recunoastere, mi-am dat seama ca este o trasa ideala pentru o tura de 2.1 km. Se parcurg toate cele 3 poduri ale parcului, inclusiv urcarea pe movila, astfel fiind un traseu variat cu pante si curbe care pot fi luate mai strans sau mai larg.

Dupa parcurgerea turei de recunoastere, ne-am adunat la traditionalul start, trebuiau parcurse 3 bucle ale traseului prezentat, aprox 6.3 km cu o diferenta de nivel de aprox 100 m.

Poate exagerez, dar dupa parcurgere eu i-am zis mini Romniceanu, desi distanta totala este aprox. la fel cu cele 4 ture de parc Romniceanu, lipsa scarilor si cei 50 m diferenta de nivel mai putin, fac ca acest traseu sa fie mai abordabil si mai de viteza, dar aparita micilor dureri de ficat si senzatia ca ramai fara aer la urcarile podurior este comparabila cu cea de pe scarile Romniceanu, dar evident ca traseul este mai usor lucru evidentiat si de timpii participantilor.’’

Pe traseu, alergătorii n-au întâmpinat dificultăţi si au parcurs distantele, in deplină siguranţă, parcul este foarte bine luminat si destul de liber la acea ora ! Însuşi fondatorul fenomenului TTR, Florin Simion, a mai parcurs o tura pe langa cea de recunoastere.

La final ne asteptau ceai cald, ISO si bunatati adus chiar de alergatori (Codruta si Catalin Holban, Oana Suditu, Bogdan Opritescu, Gheorge Cucos si familia).

GrupInainte de plecare, pe langa traditionala poza de finish, feedbeack-ul general a fost unul pozitiv. Traseul a fost bine primit de toata lumea si s-a vehiculat propunerea ca, de anul viitor, evenimentul sa fie bilunar intrucat este usor accesibil pentru alergatorii din cartierele din vestul capitalei :  Crangasi, Drumul Taberei, Militari, Ghencea si 13 Septembrie!

 

(Text: Victor Iliescu)

(Foto: Emil Pavalascu)

(Organizator : Florn Simion)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *