Invitatie la MARATONUL RECUNOSTINTEI – Rosia Montana – 25-26 Iulie 2015

RMM_2015

Roșia Montană ne primește acasă la ea pentru ediția a III-a a Maratonului Recunoștinței

Înscrierile se pot face acum pe site-ul oficial www.rosiamontanamarathon.ro

 În data de 25 și 26 iulie 2015, vă invităm cu drag la ediția a III-a a Maratonului Recunoștinței, eveniment sportiv organizat la Roșia Montană.  Acest maraton face parte din seria maratoanelor istorice, create din dragoste pentru România, istoria și natura sa. În perioada  2011-2014 au fost mai multe ediții care au fost găzduite de diverse locuri cu încărcătură istorică din țară. Aceasta ediţie se adresează atât iubitorilor de alergare, admiratori ai naturii, cât și împătimiților de istorie a României.

RMM_LogoSub deviza «NATURA E O FIINȚĂ VIE – SPUNE DA DREPTURILOR NATURII» Pachamama România în colaborare cu Consiliul Județean Alba, organizatorii evenimentului, lucrează îndeaproape pentru a transpune în realitate acest deziderat la Maratonul Recunoștinței de la Roșia Montană. Acesta reprezintă mai mult decât un concurs, este este ocazia perfectă de a vizita Roșia Montană și de a-i cunoaște pe localnicii care au rămas aici și nu își vor vinde niciodată pământul, istoria și identitatea.

« Pachamama România va promova la Roşia Montană drepturile naturii şi printr-o acţiune spirituală denumită generic „a running prayer“. Astfel, pe de o parte vom simţi sentimentul interconectivitatii între noi şi tot ceea ce ne înconjoară, iar pe de altă parte vom aprofunda sentimentul responsabilităţii pe care îl avem faţă de generaţiile viitoare. Vom alerga împreună nu neapărat pentru performanţă fizică, dar mai ales pentru a transmite sentimentul nostru de iubire şi recunoştinţă faţă de localnici, strămoşii acestor locuri şi natura vie.»

 Alexandra Postelnicu – Pachamama România

RMM_Pe_traseuCele două zile ale Maratonului Recunoştinţei vor începe sâmbătă 25 iulie cu cursa de un kilometru pentru copii,  urmată de multe noutăţi destinate participanţilor. A doua zi a competiţiei va cuprinde trei curse distincte pentru adulţi. Proba de Maraton: concurs destinat alergătorilor cu experienţă şi celor care doresc să-şi depăşească limitele; va fi o cursă pe distanţă clasică de 42.195 de kilometri. Startul şi sosirea vor avea loc lângă Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roşia Montană. Proba de Semi-maraton: concurs destinat alergătorilor ambiţioşi, cu o experienţă limitată în alergare dar suficientă voinţă pentru a ajunge cu bine la finalul celor 21 de kilometri. Proba de 10 kilometri: destinată celor care preferă distanţele mai scurte sau care au început de curînd alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă. Toate cele trei probe vor începe la ora 7.30. Pe parcursul celor trei curse vom descoperi monumentele naturale ale zonei: Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi şi nu în ultimul rând Masivul Cârnic.

Anul acesta pregătim noutăţi faţă de ediţiile precedente. Sâmbătă vom oferi concurenţilor oportunitea de a vizita atracţiile culturale şi istorice ale zonei pe parcursul a două tururi ghidate, va avea loc o întâlnire cu comunitatea locală şi o vizionare de film documentar. Tot sâmbătă vom organiza  evenimentul dedicat copiilor participanţi ALERGÂND ÎN JOACĂ. Surpriză ceea mai mare este faptul că Maratonul Recunoştinţei de la Roşia Montană va fi primul maraton din România care va oferi produse raw vegane, la punctele de alimentare de pe traseu şi la Pasta Party. Având susţinerea Rawmazing vom organiza un maraton 100% natural! Va aşteptăm cu drag, pe lângă alergat, să gustaţi cele mai sănătoase şi delicioase produse naturale într-o zonă unde puterea naturii – puterea Pachamama – este la înălţime!

Înscrierea la toate probele concursului se poate face online până la data de 23 iulie 2015. Toate detaliile necesare participanţilor şi voluntarilor sunt disponibile acum pe noul website www.rosiamontanamarathon.ro

 

Va aşteptăm cu drag la Roşia Montană!

Echipa Pachamama România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *