DANTE’s HELL BACKYARD ULTRA 2022 – Relatare din “infern”

Prin ochii unui om de suport implicat 100% fizic si sufleteste intr-o cursa de Backyard Ultra lucrurile se vad intr-un mod aparte. Iulian Ungureanu s-a aflat la o prima experienta de acest fel si ne-a facut “cadou” o relatare palpitanta de pe traseul infernal de la Suruceni.Loop

Vineri 21.10.2022, târziu în noapte și toamna se simte încă de la primele minute petrecute în Republica Moldova, la cele numai 2 grade din termometru.
E aproape ora 3 dimineața la Suruceni, iar oboseala unui drum de peste 7 ore și peste 400 de km își spune cuvântul. Cortul e pregătit pentru odihnă… și… cortul e deja strâns după doar 5 ore.
Somnul a fost prea puțin, dar nu e timp pentru lamentări. Dimpotrivă la ora 9 se dă startul celui mai important ultramaraton din Moldova fraților de peste Prut.
La zona de start, larmă mare, multe mașini, dar întotdeauna mai este un loc, mai ales pentru oaspetele special din România. Redbull e prezent ca întotdeauna la orice eveniment unde limitele sunt duse la extrem.
Ora 9:00: Să înceapă Danteeeee’s Helllll Ultraaa!!! Să aflăm câte cercuri are infernul fiecărui concurent la o cursa unde “Finish” nu există.
Iau startul nu mai puțin de 83 de concurenți, primele 10 numere de concurs aparțind concurenților ce s-au clasat anul trecut pe primele 10 locuri.
Primul tur trece foarte repede și surpriză sau nu, după numai un tur câștigătorul de anul trecut se oprește, incomplet refăcut după o accidentare. Cursa continuă și după câteva tururi numărul participanților începe să se subțieze, mari pretendenți la câștigarea concursului fiind sportivii cu numerele 2 și 3.
Dupa 15 ture sunt încă mulți pretendenți la titlu, însă cu cât timpul trece sunt din ce în ce mai puțini concurenți gata să ia startul la următoarea rundă.
La ora 5.00 începe să cadă o ploaie măruntă și rece care stoarce și mai mult din resursele concurenților din competiție. Ultimii 3 rămași în cursă: concurenții cu numerele 2, 3 și 23.
Suntem în turul 22 și concurentul cu numărul 2 încheie runda (cu 20 de secunde inainte de limita), dar și concursul pe un meritat loc 3. De aici ploaia s-a oprit și urmează o luptă care pare fără de sfârșit pentru ultimii doi combatanți.
Turul 23, 24, 25…si numaratoare continua. Câștigătorul nu e numărul 3, ci cel care astăzi a fost mai rezistent decât 2 și 3: Concurentul cu 23 ajunge la peste 208 km alergați în 31 de cercuri.
Felicitările sunt puține în cuvinte, gloria e meritorie pentru cel mai rezistent!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *