Crosul Padurii 2016 (Duminica, 17 Aprilie) – Alearga si împadureste romaneste!

Time Trial Running sustine Crosul Padurii si in 2016! Aveti mai jos prezentarea organizatorilor:

Banner_730x90-static_3

Pădurea copiilor, programul de împăduriri pe terenuri degradate derulat sub egida ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă, te invită în zilele de 16-17 aprilie, la ce-a de-a opta ediţie a Crosului Pădurii. În 2016, Crosul Pădurii este pus în mișcare de Kaufland România şi găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Crosul Pădurii sprijinit de Kaufland este cea mai mare competiţie de alergare de masă care susţine o cauză de mediu. Fondurile strânse în urma Crosului Pădurii  vor fi folosite în cadrul programului Pădurea copiilor, pentru împădurirea terenurilor degradate din sudul ţării.

19808_936530506378010_9104755734948329850_nOrganizată sub deviza „Aleargă și împădurește românește!” cea de-a VIII-a ediţie a crosului îşi propune să vină cu o nouă provocare, să adune cu mic, cu mare, lumea de pe plaiurile mioritice pentru a sărbători pădurea prin alergare în port tradiţional românesc! De aceea, echipamentul de alergare recomandat sunt: ia, brâul, cuşma şi …opincile.

Tuturor românilor care se ştiu frate cu codrul, Pădurea copiilor le face invitaţia de a-şi pune picioarele în slujba naturii şi de a se bucura de o cursă care face trecerea între zone betonate şi zone înverzite. „Ne-am angajat ca acestă cursă să te poarte sub coroanele arborilor, să te facă să duci dorul codrului” spune Teodora Pălărie, directorul proiectului, „şi să te facem să trăieşti experienţa de a fi înfrăţit cu pădurea”.

Crosul Pădurii se va întinde anul acesta pe durata a două zile. 16 aprilie este ziua dedicată în totalitate copiilor ce vor avea ocazia să alerge la două curse: 500 si 1000m şi să ia parte la ateliere educaţionale inedite. Duminică 17 aprilie adulţii vor lua startul în cursa “tradițională” 5km, în mini-marathon de 10km şi cea de 15km.

Ne vedem la Start! Spor la antrenamente!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *