Alergare, strangere de gunoaie si o lectie invatata

Asociatia Time Trial Running sustine si apreciaza orice gest si actiune care au legatura nu doar cu alergarea, ci si cu protejarea naturii si pastrarea unei mediu inconjurator curat si potrivit pentru a ne petrece timpul (fie el liber sau nu) si pentru a alerga.

Mai jos va prezenta o scurta, dar puternica poveste a Mihaelei Ilie, membru de baza in echipa TTR. Felicitari ei pentru initiativa si speram sa inspire cat mai multi alergatori si simpli cetateni.

 

109328800_10216227173783926_6468450864200807002_nPovestea din zilele mele libere de somerat incepe cu un antrenament, dupa am ales sa fac munca in folosul cartierului in care locuiesc, gratuit si cu multe de patimit, nu de rusine, ci de rusinea si needucarea altora.

M-am apucat sa strang gunoaie din jurul blocului si in zona statiei de STB-uri, avand vederea spre acestea si fiind deranjata vizual de gunoaie.

Am avut interactiuni cu un vecin care a tinut sa ma intrebe daca lucrez la vreo firma de salubritate, sa ma felicite de nenumarate ori auzind ca strang gunoaiele din proprie initiativa si afland din discutia noastra ca suntem si vecini.
Interactiuni cu oameni saraci in educare nu au lipsit, cum din pacate este de asteptat, avand un aer arogant neintelegand cum un cetatean strange gunoaiele de pe strada.
Firma de salubritate cu care avem contract plateste o persoana sa faca curatenie la ghenele de gunoi, din puctul meu de vedere sunt persoane inutil paltite pentru ca nu fac curatenie, mai aduna de prin gunoaie si le lasa aruncate te miri pe unde.

109956535_10216227175503969_4932367195104849550_nSi astfel am ajuns sa strang gunoaiele din poze strangand aproximativ 3 saci de 35 l de gunoaie pe o raza foarte mica.

Dupa aceasta zi am avut de invatat ca este greu sa schimbi mentalitatea/omul, si ceea ce poti face tu si tine de tine, sa faci.

Cam asa a fost ziua, cei care lucreaza “jos” vad aceasta activitate josnica, insa gunoiul din sufletul lor intunecat nu il observa, si aceatia sunt dintre cei care lasa destule gunoaie in societate, iar cei cu un gram de educatie te apreciaza, te respecta, cu ei mai poti face ceva bun in societate.
Respect, educatie, fara rusine de ceea ce faci, onestitate, deschidere, fara a judeca pe altii sunt atuuri.

Eu am invatat lectia mea si pentru asta sunt recunoscatoare,.
Sa avem Pace, liniste, iubire, lumina, adevar in sufletele noastre pentru a fi un echilibru in Natura ca noi sa imprastiem echilibru in Natura ca toti sa traim in echilibru!
Prin fapte bune, castigi fapte bune, poate nu acum, insa mai tarziu SIGUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *