Alergam si curatam – in Chiajna – Raport

SplaiIn dimineata zilei de Sambata, 30 Martie, a avut loc o editie speciala din cadrul antrenamentelor TTR, mai precis, TTR Plogging – Alergam si curatam. Plogging-ul este un termen inventat in Suedia, in anul 2016, derivat din combinatia plock (a culege) si jogging (a alerga), prin care se descrie ideea inovativa de Eco-Alergare (alergi si strangi gunoaie, in acelasi timp, imbinand utilul cu placutul). Traseul propus a fost: Stadion Concordia, splaiul vechi al Dambovitei si Padurea Dudu (in limita vizibilitatii).

Actiunea a durat aproximativ 3 ore si s-a desfasurat pe o raza de aprox. 4 km (inclusiv, pe o suprafata semnificativa din padurea Dudu), volumul de gunoaie stranse fiind de aproximativ 20 de saci (si mari si mici), in conditiile in care au actionat 7 persoane. Sacii de gunoaie au fost lasati la marginea soselei de pe Splaiul Nestiut al Dambovitei, pentru a fi ridicati de o firma de salubritate locala.

Ana & AdrianDe asemenea, actiunea de Plogging propusa de Asociatia Time Trial Running a fost salutata si sustinuta de localnici, acestia ajutandu-ne sa colectam si mai multe gunoaie si fiind impresionati de faptul ca se promoveaza asemenea actiuni de ecologizare la nivel national.

Chiar daca Asociatia Time Trial Running isi are sediul in comuna Chiajna, drept pentru care actiunea noastra de Plogging s-a desfasurat chiar in aceasta comuna, vom inmulti si vom promova asemenea actiuni si in alte orase, in scopul de a avea o tara cat mai curata si cu reducere semnificativa a gradului de poluare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *